top of page

OBRES EN CATALÀ

EL FÈNIX.

Revista literaria mensual.

Sinopsi i continguts

La redacció de “El Fènix” veu passar per la seva oficina, situada en el centre de Palma, un bon grapat dels millors escriptors en llengua catalana de Mallorca, com Joan Alcover o Costa i Llobera, entre d’altres. Autors que formen part de la coneguda Escola Mallorquina.

Però també la visiten altres autors mallorquins com Mossèn Alcover  i alguns catalans de renom com ara Àngel Guimerà o Jacint Verdaguer.

Només durarà uns anys, però serà testimoni de la millor generació d’escriptors que ha donat la nostra terra.

Coneixerem el moviment cultural de la Renaixença i l'Escola mallorquina.

Adreçada als alumnes de llengua i literatura catalana.

ESO i batxiller.

50 minuts

IL·LUMINACIÓ.

Qui diu que l'Edat Mitjana va ser fosca?

 

Sinopsi i continguts

És l’any 1745 a Mallorca. Tres personatges de la noblesa mallorquina es reuneixen per crear una germandat secreta.

La seva tasca serà la de trobar els manuscrits i incunables dels autors clàssics catalans per intentar recuperar l’esplendor cultural, ara perdut per mor dels Decrets de Nova Planta.

Coneixerem obres com: El llibre de les bèsties de Ramon Llull, Tirant Lo Blanc de Joanot Martorell i la poesia d'Anselm Turmeda, Ausiàs MarchJaume Roig.

 

Adreçada als alumnes de llengua i literatura catalana.

ESO i batxiller.

50 minuts

 

 

DOMÈNECH I DOMÈNECH 

La història de la literatura catalana del s.XX vista pels Domènech.

 

Sinopsi i continguts

La història de la família Domènech és prou peculiar. Des del besavi fins a la besnéta actual, tots han volgut dedicar-se a l’escriptura encara que cap ni un no ho ha aconseguit. Amb ells viatjarem pel temps revisant la literatura del segle XX. 

Així passarem pel Modernisme, l’Avantguarda, la literatura d’abans de la guerra i la de la postguerra, la poesia de l’exili, el teatre contemporani...

Revisarem obres com Mort de dama de Llorenç Villalonga, La Plaça del diamant de Mercè Rodoreda, El perquè de tot plegat de Quim Monzó i poemes de Joan MaragallMartí i PolJoan Brossa i Salvador Espriu

 

Adreçada als alumnes de llengua i literatura catalana.

ESO i batxiller.

50 minuts.

bottom of page